• DODATKI FUNKCJONALNE

ZAGĘSTNIKI

Gelo-Fruit Zagęstnik do soków i owoców

OPIS:

GELO-FRUIT jest to zagęstnik do soków, owoców, mas, nadzień cukierniczych, lodowych i gastronomicznych (mieszanka wyselekcjonowanych najwyższej jakości skrobi żelujących na zimno, termostabilnych, odpornych na mrożenie)

Z wykorzystaniem Gelo-Fruitu można np.:

– przez cały rok produkować ciasta z wykorzystaniem owoców mrożonych, które to owoce po wypieku będą wyglądać jak świeże (są opracowane gotowe receptury na takie ciasta)
– stworzyć owoce w żelu (na zimno, na gorąco)
– przy wykorzystaniu wszystkie receptur- wykorzystać soki owocowe
– przygotować farsze i sosy gastronomiczne
– zagęścić zbyt wilgotne masy, kremy, soki

Cechy, zalety korzyści:
Poprzez właściwie dobrane skrobie oraz przez brak dodatku cukru zagęstnik Gelo-fruit ma bardzo uniwersalne zastosowanie w przemyśle cukierniczym i gastronomicznym.

Poprzez odpowiedni proces produkcji Gelo-fruit ma właściwą sypkość dla właściwego rozprowadzenia w produktach

Wysoka jakość użytych składników powoduje stabilność termiczną i przechowalniczą wytworzonych produktów

Opakowania: 10kg, 25kg
Postać: sypka
Termin przydatności: 12 miesięcy

©2018 Copyright - CD S.A. • ul. Wapienicka 42, 43-382 Bielsko-Biała • Tel./fax: 33 827 09 43, 33 827 09 53 • cdsa@cdsa.com.pl