ZAGĘSTNIKI
Gelo-Fruit Zagęstnik do soków i owoców
OPIS:
GELO-FRUIT jest to zagęstnik do soków, owoców, mas, nadzień cukierniczych, lodowych i gastronomicznych (mieszanka wyselekcjonowanych najwyższej jakości skrobi żelujących na zimno, termostabilnych, odpornych na mrożenie)
Z wykorzystaniem Gelo-Fruitu można np.:
– przez cały rok produkować ciasta z wykorzystaniem owoców mrożonych, które to owoce po wypieku będą wyglądać jak świeże (są opracowane gotowe receptury na takie ciasta)
– stworzyć owoce w żelu (na zimno, na gorąco)
– przy wykorzystaniu wszystkie receptur- wykorzystać soki owocowe
– przygotować farsze i sosy gastronomiczne
– zagęścić zbyt wilgotne masy, kremy, soki
Cechy, zalety korzyści:
Poprzez właściwie dobrane skrobie oraz przez brak dodatku cukru zagęstnik Gelo-fruit ma bardzo uniwersalne zastosowanie w przemyśle cukierniczym i gastronomicznym.
Poprzez odpowiedni proces produkcji Gelo-fruit ma właściwą sypkość dla właściwego rozprowadzenia w produktach
Wysoka jakość użytych składników powoduje stabilność termiczną i przechowalniczą wytworzonych produktów
Opakowania: 10kg, 25kg
Postać: sypka
Termin przydatności: 12 miesięcy