• POLEWY

POLEWY MIĘKKIE BŁYSZCZĄCE

  • Coverro Black
  • Coverro White

OPIS:

Coverro, Glaze to linia polew- kremów błyszczących miękkich zastygających.

Polewy te są polewami zastygającymi miękkimi – łatwymi do krojenia nawet po schłodzeniu czy mrożeniu. Zastygają z efektem połysku na wyrobach.

Coverro i Glaze można poddawać procesowi chłodzenia, mrożenia oraz można wykorzystać na zimno jako nadzienie.

Polewy mają postać kremu, który należy podgrzać do temp. ok 38*C i polać wyroby cukiernicze (pączki, donuty, torty, ciasta, itp.)

Wyprodukowane z naturalnych surowców, bez dodatku sztucznych barwników i aromatów, bez dodatku konserwantów, bez dodatku tłuszczów trans.

• Glaze biała
• Glaze o smaku czekoladowym
• Glaze kakaowo-mleczna
• Glaze o smaku toffi
• Glaze o smaku truskawkowym 

Coverro od Glaze różnią się smakiem oraz zastosowaniem innych składników.

Linia GLAZE to linia polew-glazur błyszczących, zastygających, miękkich, nie łamiących się. Polewy GLAZE to produkty nadające się do oblewania, dekorowania produktów cukierniczych, tortów, ciast, babeczek, deserów, lodów, pączków, donut’ów, itp.

Cechy, zalety, korzyści:

• Mają właściwości lekkiego połysku
• Nadają się do mrożenia
• Po rozpuszczeniu, oblaniu wyrobów są jednorodne
• Przy krojeniu nożem nie pękają
• Mają przyjemny naturalny smak użytych składników
• Można dodawać je jako dodatek smakowy, kolorystyczny do ciast i kremów

Rodzaje: Biały Kakaowo-mleczny Kakaowo-ciemny O smaku toffi O smaku truskawkowym

Opakowanie: 4 kg
Postać: kremowa, smarowna
Okres przydatności: 12miesięcy

POLEWY TWARDE BŁYSZCZĄCE – MINI PASTYLKI- KROPLE  DEKORACYJNE

  • Duro kropelki dekoracyjne białe
  • Duro kropelki dekoracyjne ciemne

OPIS:

DURO to linia polew – surogatów dekoracyjnych z połyskiem. Polewy Duro w postaci mini pastylek, kropelek są gotowe do użycia bezpośrednio jako dekoracja, bezpośrednio jako dodatek do ciast do zapiekania oraz bezpośrednio po rozpuszczeniu w kąpieli wodnej lub mikrofali. Nie wymagają temperowania. Stabilność polew Duro pozwala na łatwe wykonywanie dekoracji cukierniczych, napisów, itp.

Opakowanie: karton 8kg, worek 25kg
Postać: bloki, pastylki, wiórki
Okres przydatności: 12 miesięcy

• Duro polewa blok deserowy ciemny
• Duro polewa blok biały

DURO POLEWA O SMAKU CZEKOLADOWYM

Linia polew DURO to linia polew specjalistycznych do profesjonalnego zastosowania w branżach cukierniczych, piekarniczych i lodziarskich.

DURO polewa ciemna twarda z połyskiem (non-temp):

Wygląd: kostka prostokątna 4kg
Jednostkowe opakowanie: 16kg (worek 4x4kg)
Paletyzacja: 7szt x 6 warstw = 672kg

Zastosowanie:

• Jako polewa twarda na ciasta, ciastka, ciasteczka, batony, wafle, lody (po rozpuszczeniu)
• Jako nadzienie do markiz, ciasteczek, batonów, wafli (po rozmiękczeniu lub rozmiękczeniu i napowietrzeniu)
• Jako wiórki do dekoracji (po starciu)
• Jako surowiec do produkcji dekoracji cukierniczych (ażurków, spirali, tafli, korpusów, pralin, batonów, itp.)
• Jako baza do produkcji masy dekoracyjnej plastycznej wałkowanej (po rozpuszczeniu i zmieszaniu z syropem ziemniaczanym)

Cechy, zalety, korzyści:

Duro polewa o smaku czekoladowym jest podobna w smaku, zapachu, wyglądzie, rozpuszczaniu do czekolady.

Jest produkowana na tłuszczu o właściwościach takich jakie posiada masło kakaowe.

Użyty tłuszcz jest tłuszczem nieuwodornionym, nieutwardzonym, beztransowym (do 1%), a w przemyśle czekoladowym stosowany jest jako zamiennik masła kakaowego.

©2018 Copyright - CD S.A. • ul. Wapienicka 42, 43-382 Bielsko-Biała • Tel./fax: 33 827 09 43, 33 827 09 53 • cdsa@cdsa.com.pl