POLEWY MIĘKKIE BŁYSZCZĄCE
- Coverro Black
- Coverro White
OPIS:
Coverro, Glaze to linia polew- kremów błyszczących miękkich zastygających.
Polewy te są polewami zastygającymi miękkimi – łatwymi do krojenia nawet po schłodzeniu czy mrożeniu. Zastygają z efektem połysku na wyrobach.
Coverro i Glaze można poddawać procesowi chłodzenia, mrożenia oraz można wykorzystać na zimno jako nadzienie.
Polewy mają postać kremu, który należy podgrzać do temp. ok 38*C i polać wyroby cukiernicze (pączki, donuty, torty, ciasta, itp.)
Wyprodukowane z naturalnych surowców, bez dodatku sztucznych barwników i aromatów, bez dodatku konserwantów, bez dodatku tłuszczów trans.
• Glaze biała
• Glaze o smaku czekoladowym
• Glaze kakaowo-mleczna
• Glaze o smaku toffi
• Glaze o smaku truskawkowym
Coverro od Glaze różnią się smakiem oraz zastosowaniem innych składników.
Linia GLAZE to linia polew-glazur błyszczących, zastygających, miękkich, nie łamiących się. Polewy GLAZE to produkty nadające się do oblewania, dekorowania produktów cukierniczych, tortów, ciast, babeczek, deserów, lodów, pączków, donut’ów, itp.
Cechy, zalety, korzyści:
• Mają właściwości lekkiego połysku
• Nadają się do mrożenia
• Po rozpuszczeniu, oblaniu wyrobów są jednorodne
• Przy krojeniu nożem nie pękają
• Mają przyjemny naturalny smak użytych składników
• Można dodawać je jako dodatek smakowy, kolorystyczny do ciast i kremów
Rodzaje: Biały Kakaowo-mleczny Kakaowo-ciemny O smaku toffi O smaku truskawkowym
Opakowanie: 4 kg
Postać: kremowa, smarowna
Okres przydatności: 12miesięcy
POLEWY TWARDE BŁYSZCZĄCE – MINI PASTYLKI- KROPLE DEKORACYJNE
- Duro kropelki dekoracyjne białe
- Duro kropelki dekoracyjne ciemne
OPIS:
DURO to linia polew – surogatów dekoracyjnych z połyskiem. Polewy Duro w postaci mini pastylek, kropelek są gotowe do użycia bezpośrednio jako dekoracja, bezpośrednio jako dodatek do ciast do zapiekania oraz bezpośrednio po rozpuszczeniu w kąpieli wodnej lub mikrofali. Nie wymagają temperowania. Stabilność polew Duro pozwala na łatwe wykonywanie dekoracji cukierniczych, napisów, itp.
Opakowanie: karton 8kg, worek 25kg
Postać: bloki, pastylki, wiórki
Okres przydatności: 12 miesięcy
• Duro polewa blok deserowy ciemny
• Duro polewa blok biały
DURO POLEWA O SMAKU CZEKOLADOWYM
Linia polew DURO to linia polew specjalistycznych do profesjonalnego zastosowania w branżach cukierniczych, piekarniczych i lodziarskich.
DURO polewa ciemna twarda z połyskiem (non-temp):
Wygląd: kostka prostokątna 4kg
Jednostkowe opakowanie: 16kg (worek 4x4kg)
Paletyzacja: 7szt x 6 warstw = 672kg
Zastosowanie:
• Jako polewa twarda na ciasta, ciastka, ciasteczka, batony, wafle, lody (po rozpuszczeniu)
• Jako nadzienie do markiz, ciasteczek, batonów, wafli (po rozmiękczeniu lub rozmiękczeniu i napowietrzeniu)
• Jako wiórki do dekoracji (po starciu)
• Jako surowiec do produkcji dekoracji cukierniczych (ażurków, spirali, tafli, korpusów, pralin, batonów, itp.)
• Jako baza do produkcji masy dekoracyjnej plastycznej wałkowanej (po rozpuszczeniu i zmieszaniu z syropem ziemniaczanym)
Cechy, zalety, korzyści:
Duro polewa o smaku czekoladowym jest podobna w smaku, zapachu, wyglądzie, rozpuszczaniu do czekolady.
Jest produkowana na tłuszczu o właściwościach takich jakie posiada masło kakaowe.
Użyty tłuszcz jest tłuszczem nieuwodornionym, nieutwardzonym, beztransowym (do 1%), a w przemyśle czekoladowym stosowany jest jako zamiennik masła kakaowego.